кадър: bTVАрестите в  Държавен фонд Земеделие  са  изключително лош сигнал към

...
кадър: bTVАрестите в  Държавен фонд Земеделие  са  изключително лош сигнал към
Коментари Харесай

Бивш земеделски министър с тежки думи в ефира! Мирослав Найденов се произнесе за арестите и чумата по свенете

кадър: bTV

Арестите в  Държавен фонд „ Земеделие ”  са  изключително неприятен сигнал към Европейската комисия, тъй като този зам.-директор беше назначен единствено преди месец и пое най-важният сектор – развиване на селските региони. Този коментар направи в предаването „ Тази заран ” по bTV някогашният правосъден министър Мирослав Найденов.

" Тъй като ДФЗ е упълномощен от Европейския съюз институция, тези назначения се рапортуват. Сега нашият непрекъснат представител в Брюксел или министър Десислава Танева ще би трябвало да изясняват за какво човек, назначен преди месец, в този момент е задържан ”, добави някогашният министър. 

Найденов подсети, че това е втори огромен скандал след този за къщите за посетители и точно Костадинов е правил инспекциите на къщите. По думите му има заплаха Брюксел да отнеме напълно или отчасти акредитацията на фонда.
Един заместник-директор и още петима чиновници на Държавен фонд „ Земеделие ” ДФЗ бяха арестувани през вчерашния ден за 24 часа след акция на Специализираната прокуратура.

Макар да не назова съответно име, от описанието на зам.-главния прокурор Иван Гешев излиза наяве, че задържаният зам.-директор на фонда евентуално е Калоян Костадинов, отговарящ за програмата за развиване на селските региони, осведоми bTV.

Акцията в ДФЗ е по отношение на следствие против притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков за вероятно непозволено приемане на европейски фондове.

„ 7, 5 милиарда евро минават за целия 7-годишен интервал – това е голям запас ”, напомни Найденов.

Бившият аграрни министър разяснява и казуса с чумата по свинете. Той прикани стопаните с заболели животни да бъдат обезщетени не с едно, а с две свине, с цел да не пострада бизнес за милиарди. " Заразата като мине Балкана, става ужасно ", съобщи Найденов. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР